Advies? 0634138432

Mijn successen

 

Klanten over Guido Reusen

Bedrijven die mij inschakelden voor hun financieringsaanvraag of -advies ervaarden flinke plussen. Ze bespaarden veel tijd bij de aanvraag en konden zich volledig op hun eigen bedrijf focussen. Daarnaast waren ze aanzienlijk voordeliger uit, doordat ik alle ins en outs ken van financieringen, precies weet welke bijkomende tarieven/kosten er zijn en welke voorwaarden wel en niet reëel zijn.

Pastelle Beauty.JPG
Ondernemerscoaching De Startversneller
Pascale Huis in het Veld: Pastelle Beauty in Groenlo

Guido heeft mij benaderd om deel te nemen aan de Startversneller en het leek mij dan ook vanzelfsprekend om hem als coach te kiezen. Mede omdat Guido mij volgens mij zou kunnen coachen en helpen op financieel gebied, iets waar mijn interesse als schoonheidsspecialist niet van nature ligt. Na een eerste gesprek klikte het eigenlijk meteen. De coachgesprekken heb ik als motiverend ervaren. Dat Guido mij soms uit mijn comfort zone kon halen, mij op punten wees waar ik zelf niet aan gedacht zou hebben, heeft me veel steun en vertrouwen gegeven in het oppakken van zaken voor mijn onderneming. Zijn netwerk is enorm groot en zo wist hij altijd wel weer iemand die zou kunnen helpen bij de vragen die ik nog graag beantwoord wilde hebben. Hij heeft mij ook gewezen op een training en/of cursus die voor mijn bedrijf nuttige zouden kunnen zijn. Mede door Guido heb ik het traject bij De Startversneller succesvol kunnen afronden. Ik kan nu vol vertrouwen in de toekomst en in mezelf volgende stappen maken om mijn bedrijf succesvol voort te zetten.

 
Logo HKW.JPG
Ondernemerscoaching De Startversneller
Bas Hoogstede Jeneverstokerij  Het Koperen Huwelijk in Heelweg

Bij de opstart van jeneverstokerij ‘Het Koperen Huwelijk’ was het een hele uitdaging om alles als ZZP’er goed te gaan organiseren. Gelukkig kwam ik in aanraking met de Startversneller en kon kiezen uit meerdere coaches, maar koos uiteindelijk voor Guido Reusen van Financieel Doordacht en dit bleek een goede match. Guido heeft een prettige, informele coachingsstijl, waarbij hij je zelf aan het nadenken zet, maar ook regelmatig wijst op welke vervolgstappen er denkbaar zijn. Dankzij zijn uitgebreide netwerk zijn deze stappen snel te maken. Prettige bijkomstigheid is zijn gedegen achtergrond in financiën, wat na het coachingstraject ook nog van pas kan komen. Ik kan Guido bij iedere starter aanbevelen; je kunt sneller meters maken, maar in een ontspannen sfeer.

Vastgoedfinanciering beleggingspand bedrijfsverzamelgebouw Lichtenvoorde 

Financieel Doordacht zorgt voor een fors financieel voordeel en betere voorwaarden bij een herfinanciering van een groot beleggingspand met 40 huurders op een industrieterrein in Lichtenvoorde. 
De huisbankier wilde de klantopslag van de rente binnen enkele weken fors verhogen, ondanks de goede cijfers en zekerheden.  

Na overleg met Financieel Doordacht, tevens huurder, was de conclusie dat een onderzoek voor een herfinanciering bij meerdere financiers zeker de moeite waard zou zijn.  

Ondanks dat de financiers van vastgoed steeds kritischer zijn, waren meerdere financiers geïnteresseerd.
Wat Financieel Doordacht terug kreeg van de eigenaar is: 
“Ik heb niet de kennis van de snelle veranderende regeltjes van de financiers , het heeft ook niet mijn interesse om mij hierin te verdiepen. Ik ben een praktijkman en ondernemer en heb plezier in mijn vak, maar niet in dit soort regelwerk wat mij negatieve energie geeft. Ik kan meer geld met mijn eigen werk verdienen. Guido Reusen heeft het regelwerk volledig uit handen genomen en heeft gezorgd voor een erg goed kredietvoorstel bij een andere financier. Ik kan Guido zeker aanbevelen.  Zowel de accountmanager van de huisbankier en ik hadden overigens erg veel moeite mee dat ik van financier ging veranderen. De relatie van de huisbankier was namelijk wederzijds erg goed, maar het verschil was te groot.” 

Logo-Holt.png

Startersbegeleiding Borculo     
Remco Dinkelman: Holt in Borculo

‘Financieel doordacht hielp mij prima bij het opstarten van mijn meubelmakerij en interieurbouwbedrijf Holt. Guido gaf me goede tips en reikte tal van ideeën aan. Hij is een fijne partner om mee te sparren en brainstormen en stelt op het juiste moment kritische vragen. Belangrijkste vind ik dat hij met eerlijke en doordachte adviezen kwam waar ik ook daadwerkelijk verder mee kon.’
www.holt.nl 

Logo-zorgboerderij.png

Vastgoedfinanciering bedrijfspand en optimaliseren bestaande financiering bedrijfswoning Winterswijk-Woold               

Remco en Heidi Oonk: zorgboerderij De Olden Gaorden in Winterswijk-Woold

‘Na deze zorgboerderij eerst zes jaar te hebben gehuurd, hebben we hem nu gekocht. Een grote stap, die we dankzij Guido op een goede en verantwoorde wijze hebben gezet. Guido begeleidde ons bij de herfinanciering van de bedrijfswoning en de vastgoedfinanciering van het bedrijfspand. Sterk punt van hem is dat hij moeilijke financiële begrippen begrijpelijk uitlegt. Als we hem moeten typeren komen we op de kernbegrippen open, transparant, no-nonsense, laagdrempelig, kundig en vertrouwd.’

www.oldengaorden.nl

 
Financieel doordacht financiering bedrijfsovername Hoftech.jpg
Financieringsbegeleiding en financiering bedrijfsovername Lichtenvoorde
Rick Harmsen, Hoftech in Lichtenvoorde

In eerste instantie ben ik zelf aan het financieringstraject voor de overname van Hoftech Boomkwekerij Machines begonnen maar al snel zag ik door de bomen het bos niet meer. 

Toen heb ik Financieel Doordacht benaderd. Na een eerste kennismakingsgesprek heeft Guido een plan van aanpak gemaakt. Ik heb goede hulp gekregen met het doorlopen van alle stappen die nodig zijn om een bedrijfsfinanciering voor de bedrijfsovername rond te krijgen. Het was fijn dat Guido ook (positief) kritische op en aanmerkingen gaf dit houd je scherp. Een meerwaarde is de verkregen extra service die verleend werd zoals hulp bij het opstellen van het ondernemersplan en tips en adviezen ten aanzien van verzekeringen en het overnamecontract.  Guido heeft een bedrijfsfinanciering bij een bank geregeld met goede voorwaarden passend bij mijn bedrijf. Guido blijft mijn businesscoach en financieel klankbord.

www.hoftech.nl

financiering voorraad Achterhoek Gaswinkel.png

Bedrijfsfinanciering voor extra werkkapitaal voor aankoop extra voorraad
Willem Bulten en Marc Hulsebos, H.b. Gaskachels v.o.f. in Zelhem 

Door advisering en bemiddeling van Financieel Doordacht is ons de mogelijkheid geboden om op een duidelijke, snelle en transparante manier bedrijfsfinanciering te creëren. Financieel Doordacht heeft de kortlopende financiële behoefte om het tekort aan cash flow aan te vullen om hiermee de voorraad van onze webshop gaswinkel.com aan te vullen.  Wij kunnen daardoor weer groeien en extra rendement maken.

Guido Reusen heeft ons voor de groei van ons bedrijf in Zelhem een goed advies gegeven. Hij is zeker ook een aanrader voor ondernemers die prettig vinden om periodiek te brainstormen met een externe financieel adviseur. Handig voor bedrijven in de Achterhoek om de spiegel voor gehouden te krijgen.

Wij hebben niet alle ingangen bij financiële partijen. Door begeleiding van Financieel Doordacht  hebben we tijd bespaart en kunnen we weer groeien.   

www.gaswinkel.com