Bedrijfsfinanciering Achterhoek en Twente

Banken leveren steeds minder maatwerk en willen willen minder risico lopen dan in het verleden. Voor de financiering van uw bedrijf moet u dan ook aankloppen bij meerdere partijen. Maar hoe moet dat en waar moet u aan denken? Ik help u graag. Als ervaren en deskundig specialist op het terrein van financieringen sta ik aan uw zijde om te komen tot een (gestapelde) bedrijfsfinanciering die past als een maatkostuum.

Strengere solvabiliteitsregels maken dat banken vaak niet meer uw vaste partner zijn voor de totaalfinanciering van uw bedrijf. De praktijk is dat u een mix van diverse soorten financieringen moet samenstellen. In vaktermen noemen we dat een stapelfinanciering. Zo’n pakket van verschillende soorten financieringen samenstellen is voor niet-specialisten complex en vraagt veel kennis, tijd en energie. Het is mijn vak om voor u tot de best passende samengestelde bedrijfsfinanciering te komen. Helemaal onafhankelijk, uitsluitend met uw belang in het vizier.

Gezond financieren

Een gezonde financiering is de basis voor een gezond en toekomstgericht bedrijf. Of het nu gaat om geld voor de financiering van de start of groei van uw bedrijf, een herfinanciering, tijdelijk geldtekort of investering; met mijn jarenlange ervaring presenteer ik altijd een afgewogen keuze uit de verschillende financieringsvormen en aanbieders. De keuze aan aanbieders is groot: traditionele zoals banken en investeringsfondsen, maar ook moderne zoals crowdfundingplatforms, kredietunies en bedrijven die op basis van data financieren. Bij het zoeken naar een geschikte financiering kies ik altijd voor een structurele oplossing, al weet ik als geen ander dat een aspirine de pijn op korte termijn kan verlichten zodat we kunnen zoeken naar een oplossing op lange termijn.

Beslagen ten ijs

Is de keuze voor een financieringsvorm en aanbieder gemaakt, dan is het zaak dat u beslagen ten ijs komt bij de financier. Ik zorg dat u het juiste verhaal vertelt en dat zaken reëel worden voorgesteld. Maar ook in het vervolgtraject profiteert u van mijn plussen. Ik zorg voor een goede communicatie en rapportage tussen u, financier(s) en bank, sta garant voor korte lijnen en maak dat er snel wordt geschakeld. Zodat u snel vérder kunt met uw bedrijf.

Concrete diensten op het terrein van bedrijfsfinancieringen:

  • Organiseren gezonde stapelfinanciering
  • Verbeteren werkkapitaalpositie
  • Begeleiden van financiering voor groei, investering, aankoop bedrijf, bedrijfsovername
  • Optimaliseren bestaande financieringen