Advies? 0634138432

Lease

Veelal kennen we leasen van auto's, maar er worden veel zaken geleased. Van metaalbewerkingsmachines, bouwmachines, tractoren, transportmiddelen, zonnepanelen, tot metaal-, hout- en plasticverwerkingsmachines. Lease is mogelijk voor heel veel verschillende soorten bedrijfsmiddelen. U kunt nieuwe maar ook vaak gebruikte bedrijfsmiddelen leasen waarbij gekeken wordt naar de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. Belangrijk is dat het bedrijfsmiddel verplaatsbaar is en uniek te identificeren is, bijvoorbeeld met een kenteken of serienummer.

Voordelen van leasen:

  • U financiert bedrijfsmiddelen tot 100%
  • Het biedt u financiële ruimte om te ondernemen
  • U hoeft gewoonlijk geen andere zekerheden in onderpand te geven voor de financiering
  • U betaalt een vast maandbedrag tijdens de looptijd

Wat kunt u van Financieel Doordacht verwachten:
 

  • Snel, duidelijk en oplossingsgericht
  • Onafhankelijk advies, betrokken en deskundige aanpak, waarbij ook verder gekeken wordt dan alleen het financieren van het bedrijfsmiddel zelf
  • Passend bij de situatie, uw bedrijfsmiddel en branche
  • Een passend voorstel door mijn uitgebreid netwerk van leaseaanbieders
  • Eén aanspreekpunt en persoonlijke aandacht
  • Dichtbij in de Achterhoek en Twente

     Soorten van Lease

Er zijn verschillende leasevormen zoals operational lease, financial lease en sale & lease back.

Leasemaatschappij


Bij leasing financiert een leasemaatschappij een bedrijfsmiddel. De leasemaatschappij geeft het object via lease aan u in gebruik of eigendom. Maandelijks betaalt u de vaste leasetermijnen aan de leasemaatschappij. Afhankelijk van leasevorm wordt u direct eigenaar van het object, of u bepaalt dit aan het einde van de leaseperiode.

Financial lease


Bij financial lease sluit u als het ware een lening af. De leasemaatschappij financiert de volledige aanschafwaarde (100% financiering) van het bedrijfsmiddel. U bent economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel en betaalt de financiering in termijnen terug. Het bedrijfsmiddel komt dus op de balans, waarbij u mogelijk ook aanspraak kunt maken op fiscale voordelen als de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, milieu- of energie-investeringsaftrek. Bij een financial lease draagt uw bedrijf het economisch risico (waardevermindering).

Operational lease
 

Bij operationele lease blijft de leasemaatschapij juridisch en economisch eigenaar van het object dat u gaat leasen. U huurt als het ware een bedrijfsmiddel. Bij operational lease kunt u ervoor kiezen om naast het gebruiksrecht nog extra diensten zoals onderhoud, reparaties en verzekeringen af te nemen. Aan het einde van de leaseperiode neemt de leasemaatschappij het object weer terug. Of ze bieden u het object aan voor de op dat moment geldende marktwaarde of een vooraf vastgestelde prijs.

Sale and lease back

Met sale en leaseback verkoopt u uw in bezit zijnde bedrijfsmiddel aan de leasemaatschappij. Vervolgens verhuren zij deze aan u terug via een leasecontract. Zo beschikt u direct over extra liquiditeit en maakt u werkkapitaal vrij voor bijvoorbeeld groei.

Wilt u een bedrijfsmiddel aanschaffen of leasen? Ik help u graag bij het kiezen van een passende leasevorm. Mijn telefoonnummer is: 06-34138432.