Advies? 0634138432

Bedrijfsfinanciering vernieuwd concept en uitbreiding bedrijf in Ulft Achterhoek

Financieel Doordacht zorgt dat Maarten en Carla Robben hun ambities kunnen waarmaken. Financieel Doordacht heeft de ondernemers en het bedrijf tijdens de periodieke klankbordgesprekken eerst goed leren kennen en vervolgens de ondernemers geadviseerd over strategie en de toekomst van het bedrijf.

Wat Financieel Doordacht terug kreeg van de eigenaren is:

"Als eigenaar van Robben Schilder Stoffeerder Stylist is het mijn ambitie om ons bedrijf van een traditioneel “schildersbedrijf met verfwinkel”, al 95 jaar geworteld in ons dorp, te transformeren naar een bedrijf in de woonbranche die “van je huis een echt mooi (t)huis kan maken”.

Om van onze bestaande verfwinkel een plaats te maken voor het atelier van de vakman Schilder, de stalenbibliotheek van de Stoffeerder en de werkplek van de Stylisten hadden we een financiering nodig voor de verbouwing van ons pand en de inrichting van onze winkel. Mijn eigen huisbankier bleek niet meer de vaste partner te zijn voor onze totale bedrijfsfinanciering en met succes heeft Guido de financieringsaanvraag ook ingediend bij een andere financieringspartij.

We hebben Guido ingeschakeld en hij heeft ons vervolgens perfect, met veel Achterhoekse nuchterheid en kennis, geleid door het doolhof van banken en externe financiers. Tevens, en nog belangrijker dan de noodzaak van onze verbouwing, was de helicopterview van Guido over ons bedrijf waarbij er enkele kritische noten gekraakt zijn en waaruit blijkt we als ondernemer op den duur bedrijfsblind worden voor sommige zaken.

Op basis van jaarcijfers en historische data hebben we de gewenste financiering rond gekregen waardoor mijn bedrijf nu in staat is een grote toekomstgerichte stap te maken. Dat we deze groeifinanciering ook nog boetevrij en flexibel kunnen aflossen waren welkome aanvullingen.

Het resultaat is dat we nu aan de vooravond staan van een ingrijpende verbouwing waarmee we een gezonde toekomst tegemoet gaan die tevens klaargestoomd wordt voor onze zoon; de 4e generatie Robben. Uiteraard blijft Guido, op ons verzoek, waken over lopende bedrijfsfinancieringen en nog te realiseren toekomstwensen."

Wilt u ook uw toekomstdroom waarmaken  en klankborden over strategie, onderscheidend vermogen van uw bedrijf, toekomst gericht denken en vervolgens de benodigde financiering onderzoeken? Nieuwsgierig wat Financieel Doordacht voor u kan betekenen. Bel Guido Reusen: 06-34138432. 
 

Geschreven door: Guido Reusen

Ondernemersadviseur