Advies? 0634138432

Ervaring van Gaaf Bloembinder. Ga je ook voor groei?

Ruim een jaar geleden begon ik mijn avontuur als ondernemer in een shop in shop concept. Ik was al 25 jaar bloemist en dacht het allemaal zelf wel te weten. Ik kwam er al snel achter dat een eigen bedrijf runnen meer is dan alleen mijn creativiteit laten zien. Ik kreeg het aanbod om een coachingstraject in te gaan, speciaal voor startende ondernemers. Dit heb ik met beide handen aangegrepen, zo kwam Guido Reusen van Financieel doordacht op mijn pad.

Door met regelmaat met hem te sparren over het ondernemerschap, ontdekte ik dat ik wat zakelijker moest worden. Ik was "bang" dat ik daardoor ook minder aardig zou zijn voor mijn klanten. Guido liet mij inzien dat zakelijk zijn niet betekende dat ik niet alles kon blijven doen voor mijn klanten, maar dat ik ook voor mezelf en mijn eigen bedrijf moest gaan staan. De klanten hebben er eigenlijk niks van gemerkt en ik ben wel anders gaan kijken naar mijn eigen winkel. In maart werd het spannend, de coronatijd brak aan en dat gaf wel even wat stress. Hoe zou het gaan met een startend bedrijf. Ik heb mijn stress en angst om weten te buigen en ben er juist krachtiger uitgekomen, ik ben creatief na gaan denken hoe ik mijn  klanten extra goed kon bedienen in deze tijd. Ik heb direct op social media gezet dat het bezorgen gratis was in deze tijd en dat mensen gewoon online konden betalen. De klanten waren direct enthousiast en het was echt super druk.

Guido deed met regelmaat een berichtje en hij kwam zelfs gewoon bij mij in de winkel voor onze afspraken, dit gaf mij extra rust. Ik had gekozen, bij het shop in shop concept, voor een jaarcontract en dat liep ten einde. Ik stond in dubio of ik de stap kon en durfde te maken naar een eigen pand. Ook hier sparde ik over met Guido, hij liet mij inzien dat ik daar veel meer van mijn creativiteit kon laten zien en ik zou daar meer zichtbaar zijn. Daardoor kwam ik veel meer in mijn kracht te staan en heb ik de stap gezet. Sinds september zit ik in mijn eigen pand en het voelt zo ontzettend goed dat ik het "gewoon" gedaan heb.

Ik blijf continu in ontwikkeling en als ondernemer moet ik nog best wat leren, soms ook "alleen" al het kijken naar wat ik bereikt heb. Ik kan en zal iedereen aanraden om zo'n coachingstraject te volgen, het is goed dat iemand je een spiegel voor houdt. 

Ik ga na afronding van het coaching middels een subsidievoucher van De Startversneller zeker met het coaching verder.

Jeroen Slotboom

Ga je ook voor groei? Bel mij vrijblijvend naar informatie en eventuele subsidiemogelijkheden voor ondernemerscoaching. 
06-34138432

Geschreven door: Guido Reusen

Ondernemersadviseur