Advies? 0634138432

Financieren verduurzamen en groei WEWI Ruurlo

WEWI is een metaalbewerkingsbedrijf, gespecialiseerd in CNC draai- en freeswerk, blijft structureel groeien door kwaliteit en klantgerichte aanpak.  Het team bestaat uit 75 jonge- en enthousiaste medewerkers. De bestaande klanten uit de regio blijven groeien en het aantal nieuwe klanten neemt ook toe.  

WEWI is in 2022 verhuisd van Lochem naar Ruurlo. Er is aanzienlijk geïnvesteerd in het machinepark, waardoor er efficënter en effectiever gewerkt kan worden. De energiekosten waren door de prijsstijgingen en uitbreiding van het machinepark fors gestegen. Financieel Doordacht heeft de tijdelijke subsidieregeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) onder de aandacht gebracht. Structurele oplossingen voor de gestegen energiekosten/ energiebesparing en duurzaamheid werden belangrijke thema’s.  Er is daarom een eerste proefproject met zonnepanelen opgestart. 

Financieel Doordacht mocht in 2021 de financiering van de bedrijfsverplaatsing en vervolgens de afgelopen periode de financiering van uitbreiding het bedrijfskapitaal en de investering in verduurzaming begeleiden. 
 

Geschreven door: Guido Reusen

Ondernemersadviseur