Onafhankelijke projectbeoordeling voor Crowdfundingplatform Kapitaal Lokaal

Begin juli opent DX Adventurepark het grootste open waterpark van Nederland. Via het crowdfundingplatform Kapitaal Lokaal vergaren ze startkapitaal, waarbij het creëren van lokale ambassadeurs voorop staat. Ik, Guido Reusen, beoordeelde hun aanvraag.

Voor de realisatie van DX Adventurepark hebben de twee ondernemers € 470.000,- nodig, waarbij ze € 50.000,- via crowdfunding willen ophalen. Daarvoor gingen ze een samenwerking aan met Kapitaal Lokaal. Dit crowdfundingplatform richt zich op regionale initiatieven met geld uit de regio zelf en gaat daarbij bijzonder grondig te werk. Een mooie combinatie van lokaal stapelfinancieren.

Zo kreeg ik de opdracht om de financieringsaanvraag voor het DX Adventurepark als onafhankelijk specialist in financieringen te beoordelen. Ik kwam tot de slotsom dat de kans van slagen voor dit initiatief goed is, maar dat er wel sprake is een verhoogd risico is als gevolg van de afhankelijkheid van het weer en omdat het een nieuwe activiteit betreft.

Onafhankelijke beoordeling

Als specialist in financieringen en liquiditeitsvraagstukken word ik regelmatig gevraagd om mijn onafhankelijke visie te geven op initiatieven als deze, opdat lokale beleggers een goede inschatting van hun rendement en kansen kunnen maken. Meer weten over Kapitaal Lokaal of investeren in het DX adventurepark-project? Kijk dan op ​​​​​​​​​​​​​​Kapitaal Lokal.

Geschreven door: Guido Reusen

Ondernemersadviseur