Onafhankelijke Projectbeoordeling voor Kapitaal Lokaal

Drie jonge, gedreven ondernemers willen recreatiegebied ’t Hilgelo in Winterswijk een frisse impuls geven met de oprichting van een waterpark en een beachclub. Via het crowdfundingplatform Kapitaal Lokaal vergaren ze het benodigde startkapitaal. Ik, Guido Reusen, beoordeelde hun aanvraag.

Voor de realisatie van Aquapark Winterswijk en Beachclub Meer hebben de drie ondernemers een ton nodig. Ze hebben besloten dit geld via crowdfunding in te zamelen. Daarvoor gingen ze een samenwerking aan met Kapitaal Lokaal, een initiatief van Ruben Tank en Thijs van der Heijden. Dit nieuwe crowdfundingplatform wil regionale initiatieven van de grond tillen met geld uit de regio zelf en gaat daarbij bijzonder grondig te werk. Zo kreeg ik de opdracht om de financieringsaanvraag voor het aquapark en de beachclub als onafhankelijk specialist in financieringen te beoordelen. Ik kwam tot de slotsom dat de kans van slagen voor dit initiatief goed is, maar dat er wel een verhoogd risico is als gevolg van de afhankelijkheid van het weer.

Onafhankelijke beoordeling

Als specialist in financieringen en liquiditeitsvraagstukken word ik regelmatig gevraagd om mijn onafhankelijke visie te geven op initiatieven als deze, opdat beleggers een goede inschatting van hun rendement en kansen kunnen maken. Meer weten over Kapitaal Lokaal en Hilgelo-project? Kijk dan op www.kapitaallokaal.nl

 

Geschreven door: Guido Reusen

Ondernemersadviseur