Advies? 0634138432

Tijd voor vakantie ?!

Vakantie is afgeleid van vacatio (Latijns werkwoord vacare) dat staat voor vrij zijn van verplichtingen. Het is een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan. In deze periode komt  er ruimte voor rust. Of dit nu thuis is in de Achterhoek of ver weg, dat maakt niet uit. Even nergens  aan denken en écht rust pakken. Rust geeft ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten.

Het leuke aan het krijgen van ideeën is de magie ervan. Je zit met een kwestie of een probleem en je hebt een oplossing nodig. Door de dagelijkse beslommeringen kom je daar niet  aan toe of  wellicht heb je al uren nagedacht achter je bureau en schiet je niets te binnen. Wanneer je lekker languit op je strandstoel zit of aan het wandelen  bent in de bergen, komt  de oplossing dan zomaar ineens in je hoofd.

De beste ideeën krijg je wanneer je niets ‘moet’ en juist lekker in je vel zit. Wanneer je je ontspannen voelt zie je meer. Er zijn altijd meer mogelijkheden en oplossingen dan dat je in eerste instantie denkt. Ontdek deze mogelijkheden en creëer zo zelf de nieuwe oplossingen en ideeën. Vergeet echter niet te genieten van deze periode. De spreuk is namelijk niet voor niets: Herinner je gisteren, droom over morgen en geniet vandaag!

Voor een ieder die op vakantie gaat: Droom en geniet!

Voor iedereen die (nog) geen vakantie heeft: Droom en geniet!

Wil je na de vakantie  van je droom werkelijkheid maken?  Ik help je daar op financieel gebied graag bij.

 

Guido Reusen- Financieel Doordacht

 

Geschreven door: Guido Reusen

Ondernemersadviseur